Sosyal Medya

Bilim Teknoloji

Robotlardan ordu kurdular! Görevleri ise…

Amazon firmasının Kiva Systems ile birlikte ürettiği robotlar, insan gücüyle yapılan bazı işleri hallederek büyük bir yükün üstesinden geliyor. Ve bu robotlar adeta bir ordu gibi uyumlu çalışıyor.



Robotlardan oluÅŸan ve adeta bir ordu gibi çalışan topluluk, Amazon firmasının iÅŸine büyük kolaylık saÄŸlıyor.
 
Amazon’un bir alt firması Kiva Systems ile üretilen robotlar, firmanın dağıtım depolarında verimliliÄŸi arttırmak üzere görevlendirildi. Zamandan kazanmak üzere üretilen akıllı robot filoları, depo içerisinde yüksek hızlı performanslarıyla farkını ortaya koyuyor.
 
SÄ°PARÄ°Åž GELÄ°YOR VE…

Sisteme sipariÅŸ geldiÄŸinde malın bulunduÄŸu noktaya en yakın olan robot harekete geçip o noktaya ilerliyor. Daha sonra rafın altına giriyor ve malı hedeflenen noktaya götürüyor. Ayrıca bu taşıyıcı robotlar özel sensörler sayesinde birbirlerine çarpmadan adeta birer arı gibi çalışıyor.

Operatörler ise sadece gelen raflardan malları alıp paketleme iÅŸlemine geçiyor. Bu uygulama sayesinde bazı noktalarda insan gücüne gerek kalmıyor.

Ayrıca bu robotlar bilgisayarlara kurulan radar sistemi sayesinde an be an takip ediliyor.

BettyBot ismi verilen robotlar, Amazon üzerinden online sipariÅŸlerin verilmesiyle birlikte harekete geçiyor. Firmanın tanıtım filminde ise bu noktanın altı çizildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.